Verschillende soorten winterjassen

Het koudere weer komt er weer aan en dat betekent maar 1 ding. Namelijk dat je weer een nieuwe winterjas moet kopen. Dit kan een erg lastige taak zijn, want je wilt natuurlijk wel een winterjas hebben waar je je op zn minst de hele winter lekker warm in kunt voelen. Dit is natuurlijk erg belangrijk, maar wat minstens net zo belangrijk is is dat je winterjas er ook mooi uit ziet. Zo kun je jezelf ervan verzekeren dat je jezelf niet alleen warm kunt houden, maar er ook mooi uit kunt zien de hele winter. Maar, dit is best een klus. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten winterjassen.

Leren jassen, mantels en parka’s

Een eerste optie die altijd erg stijlvol is is een leren jas. Deze leren jassen zijn te krijgen in veel verschillende kleuren en lengtes, dus er is altijd een geschikte leren jas voor jou. Voor extra warmte kun je zelfs kiezen voor een leren jas met een bontje erin. Echter is dit misschien niet voor iedereen en misschien niet voor de hele winter warm genoeg. Een wollen mantel is een stukje warmer dan een leren jas, en ook een stuk langer. Zo blijven je benen ook goed beschermd tegen de kou. Tot slot zijn er ook nog parka’s. Deze jassen zijn erg casual en hebben een sportieve uitstraling die geschikt is voor bijvoorbeeld je werk of een familiebezoek.

Gewatteerde jassen

Hele populaire opties voor winterjassen zijn gewatteerde jassen. Dit is zeker een goede optie voor als het bijvoorbeeld vriest, sneeuwt, of gewoon erg koud is. Door de isolerende vulling die een gewatteerde jas heeft is deze jas namelijk erg lekker warm. Een gewatteerde jas, zoals een canada goose jas, zal je dan ook goed beschermen tegen de kou. Hij is daarmee voor de winter, maar ook voor de frisse herfst en lente erg geschikt. Een gewatteerde jas, zoals een canada goose jas, is daarnaast ook erg mooi en stijlvol. Naast comfort biedt een gewatteerde jas je dus ook een mooie uitstraling.